Veelgestelde vragen

Ik heb een fysieke winkel en een webwinkel. Mag ik adverteren?

Ja, dat mag! Wij accepteren uitsluitend webwinkels. Heb je naast je fysieke winkel ook een webwinkel? Dan mag je ook adverteren.

Ik heb meerdere webshops, mag ik ook met meerdere webshops tegelijk adverteren?

Ja, dat is toegestaan. Het is de bedoeling dat je in dat geval per webshop een losse advertentie/aanbieding plaatst.

Wat moet ik in mijn advertentie plaatsen?

Ons advies is om in onze krant te adverteren met een aanbieding op een speciale actiepagina (verwijzing via de QR-code is mogelijk) of naar je webshop te verwijzen met een speciale kortingscode. Op deze manier is het effect van je advertentie het beste te meten.

Moet ik extra betalen voor de QR-code bij mijn advertentie?

Nee, iedere klant krijgt de QR-code verwijzing kosteloos bij de advertentie geplaatst. Je mag zelf bepalen waar de QR-code naartoe mag verwijzen.

Wat is de afmeting van een advertentieblok?

De afmeting is 6,3 x 13 cm. Je mag meerdere blokken bestellen zodat je een grotere advertentie kunt plaatsen.

Wat is de oplage van de Webwinkelkrant?

De oplage is minimaal 50.000 stuks (Fysieke kranten en de oplagen lopen alleen maar op….) + Online vertoning (deze kunnen uiteraard een gigantische hoeveelheid bezoekers aantrekken). De oplages worden steeds groter per editie.

Hoe vaak wordt de Webwinkelkrant uitgegeven?

Voor 2022 staan 2 edities gepland. Dus elke 4 maanden komt er een nieuwe krant uit als de planning goed blijft lopen.

Kan ik een abonnement afsluiten om 4 keer per jaar te adverteren?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt hier een abonnement voor afsluiten indien je dit voor 30 december 2022 afsluit. Het voordeel is dat je dan het huidige scherpe tarief betaald, ondanks de prijsverhogingen die gaan plaatsvinden.

Zijn de prijzen exclusief btw?

Ja, de prijzen zijn exclusief btw. Het btw-tarief is 21%. Indien je btw-plichtig bent kun je de btw terugvragen bij de belastingdienst.

Ontvang ik ook een btw-factuur?

Ja, je ontvangt een btw-factuur per e-mail en niet per post. Op die manier dragen wij tevens ons steentje bij aan een schoner milieu.

Betaal ik extra voor de online vertoning?

Voor de online publicatie betaal je voorlopig niets extra’s. Dit is inbegrepen bij het huidige advertentie tarief.

Hoe lever ik mijn advertentie aan?

Lever zelf je advertentie/aanbieding aan of lever bestanden aan zodat wij de advertentie op kunnen maken. Het is dan van belang dat je duidelijk aangeeft waar het over moet gaan, wat de eventuele aanbieding is en verdere ideeën. Dan kunnen wij een advertentie voor je uitwerken.

Kan ik op rekening betalen?

Als je een advertentie besteld via deze website is het mogelijk om direct met iDEAL te betalen of op rekening. De factuur dient minimaal een maand voor de deadline volledig te zijn voldaan. Niet betaald = geen plaatsing! De ruimte is al beperkt en moeten al veel klanten teleurstellen.

Krijg ik zelf een exemplaar van de Webwinkelkrant?

Ja, elke klant krijg een exemplaar toegestuurd.

Mag ik kranten ook uitdelen aan mijn klanten?

Ja, het is mogelijk om maximaal 100 extra kranten te bestellen om zelf uit te delen. In overleg is het mogelijk om meer dan 100 exemplaren te bestellen.